open-navfaktor-logo
search
Policija istražuje
Rankić o obračunu sa Stevandićem u NSRS-u: Iznabadao me glavom, maršnuo, psovao majku...
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Petko Rankić, tvrdi da ga je verbalno i fizički napao predsjednik ove institucije Nenad Stevandić. 
18.07.2023. u 13:07
get url
text

VEZANI TEKST - PU Banja Luka se oglasila o sukobu u NSRS-u: Tužilac se nije mogao izjasniti o krivičnom djelu

- Maršnuo me je desetak puta, istjerao me je iz kabineta nabadanjem glave o glavu i tijelom me je istjerao u drugu prostoriju. To mu je bilo malo, pa me istjerao u treću prostoriju. Na kraju mi je psovao majku dva tri puta i na kraju rekao da ću ga upamtiti.

Ovo za Nezavisne tvrdi potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Petko Rankić, komentirajući informacije da se jučer u prostorijama entitetskog parlamenta verbalno i fizički sukobio sa predsjednikom NSRS-a Nenadom Stevandićem.

Zbog svega ga je prijavio i policijskoj upravi Banja Luka. Svađa se desila u kabinetu Stevandića u zgradi NSRS-a.

Stevandić je na svom Twitteru negirao obračun, ali kaže da je radi ponašanja svog potpredsjednika naložio da izađe iz kabineta.

Zastupnik iz Bratunca ipak danas tvrdi da je fizičkog kontakta, naguravanja bilo, te da Stevandić laže. 

Inače, između Stevandića i Rankića odavno postoje tenzije. Na prošlom kolegiju Skupštine povod su bili treptači na Rankićevom službenom vozilu, jer je njegov sin objavio da vozi auto s treptačima.

Danas kaže, njegov sin vozi auto od 290.000 KM "Renge rovera" i "šta će mu službena škoda od 50-ak hiljada".

Banjalučka policija saopćila je danas da "preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa prijavom P. R. iz Bratunca".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.