open-navfaktor-logo
search
Štab CZ Mostar
Privremena zabrana odlaganja komunalnog otpada iz drugih općina na Uborak
Zbog situacije u Gradu Mostaru, izazvane blokadom deponije Uborak i neodvoženja velikih količina komunalnog otpada na gradskim ulicama, privremeno se zabranjuje odlaganje komunalnog otpada iz drugih općina na sanitarnu deponiju Uborak, jednoglasno je odlučeno na održanoj sjednici Štaba civilne zaštite Grada Mostara.
10.03.2020. u 20:59
get url
text

Također, nalaže se svim gradskim komunalnim preduzećima da radnim danima rade non stop, ali i u dane vikenda, a deponija Uborak je dužna sav otpad prihvatiti u što kraćem roku kako bi se normaliziralo stanje u gradu.

- Poslije izvršenog odvoza komunalnog otpada zadužuje se Profesionalna vatrogasna jedinica Mostar da u saradnji i koordinaciji sa komunalnim preduzećima izvrši pranje kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad. Zadužuju se domovi zdravlja da u koordinaciji sa komunalnim preduzećima i PVJ izvrše dezinfekciju i deratizaciju kontejnera i mjesta na kojima se odlagao otpad - poručeno je nakon sjednice Štaba.

Ulaz u sanitarnu deponiju Uborak, naglašavaju iz Štaba, dopušta se samo zaposlenicima Deponije i komunalnih preduzeća.

Štab civilne zaštite detaljno je upoznat sa aktuelnim epidemiološkim stanjem te aktivnostima koje provode domovi zdravlja vezano uz epidemiju COVID-19 virusa.

- Domovima zdravlja nalaže se da u saradnji sa federalnim i kantonalnim institucijama poduzmu sve mjere u pravodobnom suzbijanju moguće epidemije - zaključeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.