open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Predložen jednomjesečni pritvor za Hadžibajrića i Destanović
Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović.
11.05.2023. u 16:21
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS saopćilo da je četvero uhapšenih u akciji "Start", a MUP KS da ih je sedmero, izuzet novac, nakit...

- Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je Almi Destanović pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo - navode iz Tužilaštva KS.

Naime, Destanović i Hadžibajrić uhapšeni su u sklopu akcije kodnog naziva "Start" zajedno sa Elmedinom Karišikom i Seidom Hadžibajrićem.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

- Više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS učestvovalo je u realizaciji akcije "Start". Izvršeni su pretresi na 30 lokacija na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila. U pretresima je pronađena i izuzeta dokumentacija, elektronski uređaji za pohranjivanje podataka, gotovi novac i nakit, kao i brojni drugi predmeti i dokazi od interesa - saopćeno je ranije iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.