open-navfaktor-logo
search
Večeras u Sarajevu
Potresne scene: Ispred poliklinike "Bejtović" građani ostavljaju igračke i ruže za preminulu Dženu
Ispred privatne poliklinike "Bejtović", u sarajevskom naselju Dobrinja, gdje je operisana djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun koja je usljed komplikacija jučer preminula, održavaju se protesti građana. Okupljeni građani ostavljaju igračke, ruže, upaljene svijeće... 
15.11.2021. u 17:18
get url
text

- Svi se vadimo na sistem. Smatram da su sistem stvorili ljudi. Oni ga provode ili ne provode. Da li treba da nestane jedna djevojčica i da umre? Posebno sam potresena. Ne vjerujem Tužilaštvu, istrazi, inspekciji, izgubili smo povjerenje u organe države. Zar vjerujete inspekciji koju sutra mogu potplatiti doktori? Zar vjerujete bilo kojem ljekaru da će svjedočiti protiv kolege? Ogorčena sam na građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Nema građana sa građanskom sviješću i kulturom. Vjerovala sam da će Naša stranka nešto uraditi, pa ovi su ovdje njihovi članovi - kazala je vidno potresena Feriha Sušić. 

{$galerijaFotografija}

Dvoipogodišnja djevojčica je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu.

Dijete je, kako su kazali roditelji, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije curica je pala u komu. Hitno je prevezena u KCUS, gdje su je u životu održavali aparati. U vezi s ovim slučajem policiju je obavijestila Hitna pomoć, koja je i odvezla djevojčicu iz privatne ordinacije u KCUS.

IMG_20211115_165636.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.