open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Postavljeno novo spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH 
Na nalog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je okončala proceduru postavljanja novog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Armije RBiH kod prostorija Mjesne zajednice "Pionirska dolina". 
24.07.2020. u 14:54
get url
text

Na ovom obilježju su ispisana imena poginulih boraca sa područja Pionirske doline i Nahoreva koji su dali svoje živote za odbranu grada i države Bosne i Hercegovine tokom proteklog rata.   

Imena poginulih branitelja sa ovog područja bila su postavljena na tablama koje su bile okačene na zid MZ "Pionirska dolina". S obzirom da je u ovom objektu u toku obnova i opremanje ambulante porodične medicine i apoteke, gdje je planirano i vanjsko uređenje, načelnik Ajnadžić je donio odluku da se napravi novo spomen-obilježje.  

Kako je naveo načelnik Ajnadžić tokom obilaska novog spomen-obilježja, njegovo zvanično otkrivanje će biti isti dan kada je planirano otvorenje ambulante porodične medicine i apoteke u Pionirskoj dolini, navodi se u sopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.