open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Počinje rekonstrukcija krova sportske sale u gimnazijama u Dobrinji
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme Bersia d.o.o. Sarajevo Anes Bečarević, potpisali su danas ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji krova sportske sale u Petoj gimnaziji i Gimnaziji Dobrinja, čime su se stekli uslovi za uvođenje izvođača radova u posao.
12.09.2023. u 15:29
get url
text
Semir Efendić
Semir Efendić

Potpisivanje ugovora upriličeno je u Petoj gimnaziji, uz prisustvo direktorice škole Denize Tokalija i direktorice Gimazije Dobrinja Sanele Slatina. Vrijednost radova je oko 140.000 maraka, a finansiraju ih Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Jedna od najvećih investicija koja je završena prije 15-tak godina u Novom Gradu, je izgradnja Dobrinjske gimnazije, gdje se danas nalaze i Dobrinjska i Peta gimnazija, koje pohađa oko 735 učenika. Od same izgradnje objekta postojao je problem krova sportske sale koji prokišnjava i pravi mnogo problema, a prokišnjavanje je oštetilo i parket u dvorani.

- Pripremljena je projektna dokumentacija za samu rekonstrukciju, a izvođač radova će u periodu do zime izvršiti rekonstrukciju krova dvorane, koji pravi problem. Malo je neobično da se radi o novom objektu, a da već od same izgradnje krov nije bio adekvatan. Vjerujem da će nakon rekonstrukcije taj problem sa prokišnjavanjem biti riješen, zbog djece koja su na sportskom smjeru važno je da imaju najbolje moguće uslove - kazao je načelnik Efendić.

Direktorica Deniza Tokalija istakla je da su uslovi rada u školi fantastični, a da jedini problem pričinjava krov sportske dvorane, koja je isto tako fantastična i velika, za sportski smjer jedna od najvažnijih školskih prostorija, gdje se izvodi nastava sportskog smjera, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.