open-navfaktor-logo
search
Kontroverzna posjeta
Plenković: Za susret Dodika i Milanovića sam saznao kad sam vidio Vučića kako se smije
Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je ponovo govorio o kontroverznoj posjeti predsjednika RS-a Milorada Dodika predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću na Hvaru. 
28.07.2023. u 18:29
get url
text

Iz Milanovićevog ureda je jučer saopćeno kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), odnosno nadležna Uprava za granice MUP-a, obaviješteno o dolasku predsjednika RS-a Milorada Dodika na Hvar.

Premijer Plenković izjavio je prije toga novinarima kako nije znao za dolazak Milorada Dodika na Hvar. Iz ureda hrvatskog predsjednika jučer su ustvrdili da je to "od njega očekivana, ali ipak bezobrazna manipulacija" te da je "sve bilo po proceduri".

Plenković je danas komentirao Milanovićeve navode.

- On misli i nastoji uvjeriti hrvatsku javnost da je njegov model upravljanja model kojim mi djelujemo. Kad njegov ured uputi dopis MUP-u, on pretpostavlja da u tom odjelu MUP-a kod zaposlenika i službenika postoji momentalni refleks se odmah obavijesti premijera. Ako je to bilo u njegovo vrijeme, to tako ne funkcionira u našoj Vladi. MUP obavlja svoje zadaće. Oni nisu neka trač-baba da o svim informacijama izvještavaju svakoga pa i mene - rekao je, prenio je Dnevnik.hr.

- Dodik, kada inače prolazi kroz Hrvatsku, ambasada Bosne i Hercegovine javi Ministarstvu vanjskih poslova gdje će se kretati. Ovdje je takva nota izostala - dodao je.

Napomenuo je da ne ne zna o čemu se razgovoralo na sastanku.

VEZANI TEKST - Milanović tvrdi da je MUP obaviješten o Dodikovom dolasku: Plenkovićeva manipulacija očekivana, ali ipak bezobrazna

- Niti smo znali da će doći, niti nas je konsultirao. Milanovićevi jataci nas često optužuju da se ne konsultiramo s njima niti s opozicijom, a ovdje imate primjer da izabrani dužnosnik BiH dolazi u Hrvatsku helikopterom MUP-a Srbije. Pitajte Milanovića kakav je karakter susreta. Ne znam na čiju je inicijativu pozvan, to pitajte Milanovića - rekao je Plenković.

HRT prenosi i ovaj dio Plenkovićeve izjave:

- Kakva je to tajna, kakvi su to tajni susreti i kakav je to karakter susreta za koji sam ja doznao tako da smo vidjeli Vučića koji se smije tome je li bio na "ostrvu" na Hvaru ili Braču, a jedino što je Vučiću bitno je da je let na "ostrvo" bio s letom MUP-a Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.