open-navfaktor-logo
search
Obraćanje javnosti
Okerić napao Avdu Avdića pa objasnio kako je dijeljen novac NiP-ovcima: Nisam ja nego moj kabinet
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić sazvao je danas konferenciju za medije povodom podjele 200.000 maraka iz budžeta Kantona Sarajeva organizacijama koje vode kadrovi Naroda i pravde.
24.10.2023. u 11:17
get url
text

VEZANI TEKST - Okerić o optužbama SBiH i SDA: Udbaške metode, pljuvanje i blaćenje, malo istine i mnogo, mnogo laži

Na početku je istakao da se vodi "neviđena hajka" protiv njega te je iznio niz uvreda na račun novinara Avde Avdića zbog pisanja o ovoj temi.

- Izjavom višestrukog presuđenog klevetnika Avde Avdića javnost je uznemirena, uznemireni su i povratnici. Čovjeka koji je presuđen od zvaničnih institucija BiH, od sudova dobio niz presuda da je lažov, klevetnik, smutljivac. Nevjerovatno koliko smo dotakli dno današnjeg društva da jedan takav čovjek čija riječ nema apsolutno nikakvu vrijednost u našem društvu, ili ne bi trebala imati nikakvu vrijednost, može da podigne čitavu javnost na noge kako bi okaljao jedan proces - rekao je Okerić.

Optužio je  Avdića da je kao "izaslanik SDA, SBiH-a i DF-a krenuo da diskredituje funkciju predsjedavajućeg Skupštine KS, mene i kompletan ovaj proces".

Potom je prešao na objašnjavanje kako su budžetski novci građana Kantona Sarajevo dospjeli do organizacija koje predvode kadrovi NiP-a, stranke čiji je član.

- Predsjedavajući Skupštine KS prema važećoj uredbi nije samostalni davalac sredstava već Kabinet predsjedavajućeg - poručio je on nekoliko puta te dodao kako je u fokus stavljeno njegovo ime i stranka.

Okerić kaže kako novac nisu dobila NiP-ova udruženja ili pojedinci, već udruženja koja su ispunila uvjete.

Pojasnio je Okerić i kako komisija pri Kabinetu predsjedavajućeg provjerava jesu li ispunjeni uvjeti, a ne on.

On je potom istakao kako su novac dobila i udruženja čiji su osnivači visokopozicionirani članovi SDA, ali i Naše stranke te i pojedinci iz SDP-a i SBiH-a.

 {$galerijaFotografija}

- Sredstva su po istom ovom pozivu dobila i udruženja Moja adresa Srebrenica i Naše sjećanje čiji su osnivači i rukovodioci visokopozicionirani funkcioneri i pripadnici SDA u svojim gradovima. Osnivač udruženja Moja Srebrenica je Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica, a predsjednik Udruženja Nermin Alivuković. Ovo Udruženje je dobilo 28.000 KM - naveo je Okerić pokazujući zajedničku fotografiju na kojoj su Bakir Izetbegović i Sebija Izetbegović sa Tabakovićem. 

Najavio je da će podnijeti tužbe protiv svih koji su ga "oklevetali".

Avdić je prisustvovao konferenciji te postavio nekoliko pitanja na koja je Okerić odbio da odgovori te je ponovio uvrede.

- Ne želim da razgovaram sa višestruko presuđenim klevetnikom - poručio mu je Okerić.

 

IMG_20231024_111936.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.