open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Ogrešević: Nikakav koalicioni dogovor NES-a sa bilo kojom strankom nije postignut
Nikakav koalicioni dogovor Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES) s bilo kojom strankom, na bilo kojem nivou vlasti, nije postignut, saopćio je to večeras Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a.
12.10.2022. u 20:40
get url
text

- O pitanjima formiranja vlasti na svim nivoima (kantoni, Federacija, država) odlučivat će organi stranke nakon konačnog prebrojavanja glasačkih listića na svim nivoima.

Svi eventualni pregovori s drugim političkim subjektima isključivo se mogu vršiti samo uz prethodno ovlaštenje i konsultaciju predsjednika NES-a - naveo je Ogrešević.

VEZANI TEKST - Nikšić: SDA nije prihvatljiva, a bez HDZ-a se ne može

Predsjednik NES-a, kao i jedan od vodećih ljudi te stranke Rifet Hozanović, prisustvovali su jučer sastanku stranaka koje su podržale Denisa Bećirovića u Centrali SDP-a. 

- Učesnici sastanka su saglasni da ostaju otvoreni za formiranje parlamentarne većine na programskim osnovama. Već sutra krećemo sa formiranjem radnih grupa koje će raditi na izradi principa, da se usaglase i da se donesu odluke na organima svih političkih partija. Nastavljamo koordinaciju ovih prisutnih partija - rekao je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.