open-navfaktor-logo
search
Oglasila se Agencija
Nakon trovanja u Hrvatskoj: BiH nije uvezla sporna pića, sve se proizvodi u punionici u Sarajevu
U skladu s povratnom informacijom Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo dostavljenom na zahtjev Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, nijedan proizvod koji je trenutačno predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj nije uvezen u Bosnu i Hercegovinu.
10.11.2023. u 10:51
get url
text

VEZANI TEKST - Prodavnice u Hrvatskoj povukle sa polica bezalkoholna pića Coca-Cole

Kako se navodi u pojašnjenju, robne marke Coca-Cola Original Taste 0.5l (PET), Coca-Cola Original Taste i Coca-Cola Zero proizvode se lokalno za tržište Bosne i Hercegovine u punionici u Sarajevu, nose oznaku LBP i LBS, te se iste također ne izvoze iz Bosne i Hercegovine na tržište Republike Hrvatske, objavili su na svojim internetskim stranicama iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Napominju i da su sve dostupne informacija dostavili na znanje i nadležno postupanje inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini.

Nakon što se u Hrvatskoj pojavila informacija o trovanju građana usljed konzumacije određenih napitaka te nakon što je kompanija Coca-Cola potvrdila da je u "jednom, izolovanom slučaju" trovanje povezano sa Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, članice Fortenove grupe odlučile su samostalno iz svojih prodavnica povući sva bezalkoholna pića Coca-Cole.

Nešto ranije Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata Hrvatske privremeno je kompaniji Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje sumnjivih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.