open-navfaktor-logo
search
Pomoć mladima
Na spisku za subvencije Vlade KS pri kupovini stana Konakovićeva savjetnica i poznata influenserica
Preliminarnu rang-listu kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo Vlada je objavila jučer. Zanimljivih kandidata se našlo na tom spisku. 
13.12.2023. u 15:54
get url
text

VEZANI TEKSTOVI - Probubalo s vihorom: Utvrđeno da je Čamparina savjetnica Mirela Bubalo, uz konsultacije s ministrom, slala anonimne prijave

Od ukupno zaprimljene 1.304 prijave, 1.141 aplikant ispunjava uvjete javnog poziva.

Za ovu namjenu Vlada Kantona Sarajevo osigurala je 5,5 miliona KM. Međutim, zbog neočekivano velikog broja prijava Vlada će, kako saznajemo, sutra razmatrati na koji način će novac biti podijeljen.

Interesantno je kako se među aplikantima nalazi ime Mirela Bubalo za koju Istraga.ba navodi da se radi o savjetnici ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

 

VEZANI TEKST - Poslije Pindže, Konaković zaposlio i Mirelu Bubalo, supruga analitičara Žarka Papića savjetuje Dušku Jurišić

Bubalo se prema rangiranju našla u prvih 200 kandidata, tačnije na 195. mjestu.

Bubalo je bila i savjetnica bivšeg federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare. Javnosti je postala poznata kada je sa svojom prijateljicom, a usaglašena sa ministrom Čamparom, slala anonimne krivične prijave protiv javnih osoba na državnim funkcijama koje su potom diskreditirane putem, prvo RTRS-a, a onda i drugih medija, među kojima je portal Pressmediabih.ba. 

Također, još jedno ime sa spiska, influenserice Naide Pehilj Bocnak, poznatije kao Bojnakova, izazvalo je pažnju javnosti. Ona se nalazi na 21. mjestu. 

Bojnakova je bh. influenserica koja živi i radi u Turskoj gdje ima privremeno boravište, dok joj je prebivalište u Sarajevu.

Cijeli spisak možete vidjeti ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.