open-navfaktor-logo
search
Od 21 do 5 sati
Na snagu stupio policijski sat: Sarajevske ulice opustjele
Večeras u 21 sat u Kantonu Sarajevo na snagu je stupio policijski sat koji će trajati ujutro do 5 sati. Ulice glavnog grada su puste. Tek poneko vozilo na glavnoj saobraćajnici, ili pješak koji užurbano hoda, slike su koje je večeras u glavnom gradu zabilježio fotoreporter Faktora. 
19.03.2021. u 21:42
get url
text

Zaključak o zabrani kretanja u ovom periodu donijela je jučer Vlada Kantona Sarajevo, zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu. Zabrana kretanja na snazi će biti narednih 15 dana.

Također, na period od 15 dana, počevši od subote ujutro u 5 sati zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u Kantonu Sarajevo, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića.

{$galerijaFotografija}

Zaključkom o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Iz zabrane kretanja u KS-u izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti  na rješavanju epidemije COVID na području KS, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID , uposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama, moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje u periodu od 21 uvečer pa do 5 sati ujutro narednog dana.

IMG_20210319_213452.jpg
1 od 27
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.