open-navfaktor-logo
search
Samostalni vijećnik
Muharemović odgovorio Zulfikarpašić: Nerad Mandića na jednu, prijateljstvo na drugu stranu
Samostalni vijećnik u Općini Centar Mehmed Muharemović replicirao je kolegici, samostalnoj vijećnici Amri Zulfikarpašić koja je, između ostalog, nakon ponovnog izglasavanja opoziva načelnika Srđana Mandića, izjavila da je tužna i ljuta jer se nešto "insinuira jednom poštenom čovjeku bez ikakvih dokaza".
10.08.2023. u 17:44
get url
text

VEZANI TEKST - Zulfikarpašić nakon izglasavanja opoziva: Mandić je prvi načelnik koji živi u roditeljskom stanu

- Profesorica Zulfikarpašić ima dugogodišnje prijateljstvo s načelnikom i unosi svoje lične emocije. Rad načelnika na jednu, prijateljstvo na drugu stranu- kazao je Muharemović.

Naglasio je i da vijećnike ne interesira odnos između Naše stranke i Naroda i pravde već da "najviše boli odnos načelnika prema vijećnicima".

- Njegovo nepoštovanje kada najstarijem kolegi vijećniku Veliji Katici kaže "dosadan si, miran budi”.  To je neprimjerno jednom načelniku. Načelnik ima jednu sliku za javnost, a drugu na vijeću.

Da ostavimo i njegov nerad po strani, kap koja je prelila čašu je kada je Ustavni sud Federacije rekao da je načelnik proveo nezakonitu reorganizaciju Općine Centar – poručio je Muharemović.

Inicijativu za pokretanje opoziva ranije su potpisali vijećnici NiP-a, SBB-a i dio samostalnih vijećnika. Referendum u općini Centar će biti održan 17. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.