open-navfaktor-logo
search
Tvrdi Dnevni list
Mostarske spekulacije: Čović ne smije na megdan Komšiću, u izbornu borbu šalje Kordića
Aktuelni gradonačelnik Mostara Mario Kordić mogao bi na oktobarskim Općim izborima biti kandidat Hrvatske demokratske zajednice za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.
11.05.2022. u 20:48
get url
text

Kako piše mostarski Dnevni list, predsjednik nevladine organizacije Hrvatski narodni sabor i čelnik HDZ-a Dragan Čović neće izaći na megdan Željku Komšiću, već će na "front" poslati Kordića. 

- Već odavno se zna da Čović ne želi ući u još jednu utrku protiv Komšića za koju očito smatra da bi je opet izgubio. U HDZ-u BiH smatraju da je Kordić u posljednje vrijeme od lokalnih mostarskih izbora postao prepoznatljivo lice koje će moći "ušminkati" duboko kompromitirani HDZ BiH, ali i HNS BiH te uz Čovićevu pomoć oko sebe homogenizirati većinu hrvatskog biračkog tijela, pogotovo kada je riječ o Hercegovini.

VEZANI TEKST - Željko Komšić će se ponovo kandidovati za Predsjedništvo BiH

S druge strane, u HDZ-u BiH smatraju da je Mario Kordić osoba koja u političkom smislu ništa ne gubi čak niti eventualnim porazom na izborima za člana Predsjedništva BiH jer će u tom slučaju i dalje ostati u stolici mostarskog gradonačelnika - navodi Dnevni list.

Svaka druga istaknutija politička figura unutar HDZ-a BiH teško bi prihvatila ući u takvu izbornu borbu jer bi u tom slučaju vrlo lako mogla ostati bez izbora u neke od parlamentarnih klupa, odnosno žargonski rečeno, "ostali bi na ulici" bez sigurnih primanja, tvrdi ovaj mostarski list.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.