open-navfaktor-logo
search
Deponija Uborak
Mostarci ne odustaju: Odlaganje otpada mora biti na nekoj drugoj lokaciji
Nekoliko stotina građana Mostara i aktivista danas je šetnjom od deponije do naselja Potoci, po ko zna koji put, skrenulo pažnju na važnost rješavanja problema kojeg stvara deponija na Uborku.
15.02.2020. u 17:01
get url
text
Uborak protest
Uborak protest

I današnja šetnja, prema riječima predsjednika Udruženja Jer me se tiče Omera Hujdura, bila je tek opomena i pokušaj pravljenja pritiska na nadležne da se ubrzaju po pitanju procedure oko potencijalnih lokacija za deponiju.

S obzirom na to da se u posljednje vrijeme sve glasnije govori o mogućim lokacijama, očekivano se digao glas mještana i drugih mjesnih zajednica. Hujdur smatra kako treba pričekati, dok se ne vidi koja će lokacija konkretno biti izabrana, jer kako kaže, još nije procijenjeno da li na potencijalnim lokacijama ikako može biti deponija.

- Možda nijedna od ponuđenih lokacija ne ispunjava uvjete.  Moramo djelovati kako bismo utjecali na njih i tako ubrzali proces- kazao je Hujdur.

Napominje kako ostaju pored deponija i dalje, kako bi bili sigurni da niko neće nešto započeti raditi u blizini sadašnje deponije.

Podsjetimo, još uvijek se na deponiju Uborak odlaže smeće, i to uz pomoć MUP-a HNK-a, bez obzira na to što JP Deponija nema nijedan dokument za rad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.