open-navfaktor-logo
search
Turističke agencije
Mnogi aranžmani prodati: Gdje će Bosanci i Hercegovci provesti novogodišnje praznike
Mnogi Bosanci i Hercegovci i predstojeće novogodišnje praznike provest će po poznatim destinacijama diljem svijeta.
19.11.2023. u 16:24
get url
text

Tako bar kažu u turističkim agencijama u Sarajevu, navodeći kako su mnogi aranžmani odavno prodati, ali da mjesta još ima.

Forsiraju Dubai

Iz Turističke agencije Relax Tours ističu kako forsiraju Dubai, s obzirom da građanima naše zemlje od 7. decembra neće trebati vize za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate.

- Za Dubai nudimo osam dana, sedam noći i to košta 2.699 KM u hotelu sa četiri zvjezdice u šta su uključeni: let avionom, noćenje i doručak, aerodromske takste, vožnja od aerodroma do hotela i nazad. Kairo se radi po istom principu, leti se preko Istanbula. Sedam dana i šest noćenja košta 1.899 KM. Tu je i Istanbul u dva termina, jer je potražnja velika, po principu pet dana i četiri noći, od 30.12. do 3.1. Hoteli su sa tri i četiri zvjezdice u neposrednom centru grada, a cijene se kreću od 999 do 1.119 maraka. Tražena je i bus-tura za Budvu i to od 30.12. do 2. januara i košta 299 maraka - kaže Ajla Žuga, uposlenica Relax Toursa.

U Sol Azuru ističu kako su i ove godine u fokusu Bosanaca i Hercegovaca Istanbul, Rim, Beč, ali da su traženi i Kapadokija, Pariz, Barcelona.

- Većina aranžmana za Novu godinu podrazumijevaju tri do četiri noćenja. U Rim se ide autobusom od 29. 12. do 3. januara. To su tri noćenja u full camping bungalovima. Za Beč cijena aranžmana je 449 maraka po osobi, termin putovanja je od 29. 12. do 2. januara, a u cijenu je uračunato noćenje u hotelu sa doručkom. Što se tiče avio- letova, za Istanbul su dva termina, prvi od 29. 12. do 2. 1. po promotivnoj cijeni do 1. decembra, a ona iznosi 999 KM po osobi. Drugi termin je od 30. 12. do 3. 1. Cijena je 1.100 KM, a u nju su uključeni: povratna avio-karta, aerodromske takse, transfer do hotela i noćenje sa doručkom u jednom od izabranih hotela - pojansili su iz Sol Azura.

Kapadokija, Pariz, Barcelona

Za one koji novogodišnje praznike planiraju provesti u Parizu ili Barceloni, iz ove agencije navode kako će iz Sarajeva prvo avionom do Beograda, a onda do željene destinacije.

- Cijena za Pariz je 1.750 KM po osobi, a uračunati su: povratna avionska karta, transfer od aerodroma do hotela i četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvjezdice te usluge vodiča. Putovanje u Barcelonu košta 1.499 KM po osobi u šta je opet uračunat transfer od aerodroma do hotela i boravak u hotelu sa četiri zvjezdice uz doručak. Za Kapadokiju leti se iz Sarajeva sa presjedanjem u Istanbulu, a košta 1.100 maraka po osobi. Također povratna avio- karta, aerodromske takse, transfer do hotela, noćenje sa doručkom u nekom od butik hotela u Kapadokiji - navode iz Sol Azura.

U Centrotoursu rekoše nam da je najtraženiji Dubrovnik, ali i Kapadokija te Pariz.

- Najviše se traži hotel Rixos u Dubrovniku, gdje će goste u Novoj godini zabavljati Dino Merlin. Cijene su zaista visoke, najjeftiniji aranžaman za dvije osobe košta 3.000 KM za tri noćenja uz puni pansion. Četiri noćenja sa doručkom u Istanbulu koštaju 970 KM po osobi, dok je za isto toliko noćenja sa doručkom u hotelu u Parizu za dvije osobe potrebno izdvojiti 2.990 maraka. Pet noćenja u Kapadokiji koštaju 1.500 KM po osobi. Izleti, let balonima i posjeta podzemnim gradovima dodatno se plaćaju - kazao je Emir Bijedić, uposlenik Centrotoursa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.