open-navfaktor-logo
search
Sarajevski kanton
Ministar Delić: Svima kojima će biti zabranjen rad nadoknadit ćemo minimalnu neto plaću i doprinose
Zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije, u Kantonu Sarajevo večeras u 21 sat pa do 5 sati ujutro, u narednih 15 dana, na snagu stupa zabrana kretanja.
19.03.2021. u 18:01
get url
text

Također, na period od 15 dana, počevši od 20. marta 2021. godine u 5 sati, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u Kantonu Sarajevo, uz dozvoljenu dostavu hrane i pića.

Zaključkom Vlade KS o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić poručio je da će Vlada KS i resorno ministarstvo u narednih 30 dana pomoći svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad, kroz uplatu minimalne neto plaće i doprinosa.

- Na području KS posluje oko 1.781 privredni subjekt, koji upošljava oko 6.174 radnika. Svima kojima će biti zabranjen rad od sutra u 5 sati, nadoknadit ćemo minimalnu neto plaću i minimalne doprinose na nivou Federacije BiH za svaki dan rada koji im je zabranjen odlukom Vlade. To ćemo uraditi po hitnim procedurama i u što kraćem roku. Uplatu ovih sredstava izvršit ćemo u narednih 30 dana - rekao je ministar Delić.

Ministar Delić pozvao je građane na maksimalno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, da čuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih, kako bi što prije suzbili pandemiju koronavirusa na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.