open-navfaktor-logo
search
Buran sastanak
Marić: Ko opstruira gradnju Prve transverzale direktno radi protiv građana i šestorke
Stav SBB-a je da se hitno na terenu pokrenu aktivnosti za stvaranje pretpostavki da se počnu radovi na izgradnji trase, kao što je uklanjanje objekata koji su otplaćeni u toku eksproprijacije. Izgovora nema i ne može ga biti
02.09.2019. u 16:39
get url
text

Ko opstruira izgradnju Prve transverzale, direktno radi protiv interesa građana i šestorke. Ovo je na danas održanom sastanku u zgradi Vlade Kantona Sarajevo čija je jedina tema bila (ne)izgradnja Prve transverzale, poručio šef Kluba zastupnika SBB-a Zvonko Marić.

-Stav SBB-a je da se hitno na terenu pokrenu aktivnosti za stvaranje pretpostavki da se počnu radovi na izgradnji trase, kao što je uklanjanje objekata koji su otplaćeni u toku eksproprijacije. Izgovora nema i ne može ga biti. Rekao sam da su komunisti prije 40 godina napravili ovaj projekat, koji je nešto malo revidiran 2009. godine, i da se tu nema šta pametovati i izmišljati, niti pričati o nekom izmještanju trase- pojasnio je Marić, nakon sastanka kojem su prisustvovali i premijer Edin Forto, predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Marić kaže da bi za mišljenje o ovome trebalo pitati građane koji svaki dan "vozare" od Sarajeva prema Vogošći i obratno.

-Jedna građevinska sezona je propala i neko mora odgovarati za to. Mi moramo voditi računa o interesima građana i hitno pristupiti realiziranju ovog projekta. Kazali su na ovom sastanku kako je bilo nesporazuma, a ja kažem da je bilo nesnalaženja ljudi koji su direktno involvirani i trebali su rješavati problem. Iako je sastanak bio buran, želim da vjerujem da će dati rezultate. Donesen je zaključak da će doći do izmještanja depoa GRAS-a - ističe Marić.

Prva transverzala, saobraćajnica s četiri trake, trebala bi centar Sarajeva povezati sa Vogošćom i autoputem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.