open-navfaktor-logo
search
Udar na standard
Ljetna čestitka Vlade KS za građane: Poskupljuje gradski prijevoz
Građani Kantona Sarajevo će od 5. jula skuplje plaćati javni prijevoz, odlučeno je na sastanku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete i direktora GRAS-a i Centrotransa, Senada Mujagića i Safudina Čengića.
04.07.2023. u 08:58
get url
text

Tako će pojedinačna karta umjesto dosadašnjih 1,4 KM koštati 1,8 KM, a cijena karte na komercijalnim linijima 2,30 KM, trenutno je dvije KM.

Pored toga, dogovoreno je da od 5. jula i radnički kuponi važe kod oba prijevoznika.

- Radnici su još jedna kategorija čiji će kuponi važiti kod oba prijevoznika. Na osnovu svih zahtjeva i prijedloga građana, osigurali smo sredstva i uspostavili dogovor sa prijevoznicima. Ovom odlukom postigli smo da će svi mjesečni kuponi važiti kod oba prijevoznika.

Sada imamo 75 hiljada korisnika mjesečnih kupona, od čega smo za 55 hiljada korisnika i to za đake, studente, penzionere sa minimalnom penzijom, osigurali besplatan javni prijevoz - izjavio je ministar Šteta.

Pored radničkih i mjesečni kuponi boračke populacije, RVI i šehidskih porodica će važiti kod oba prijevoznika, bez obzira na to kod kojeg prijevoznika je mjesečni kupon kupljen.

Prijevoznici će, u skladu sa dogovorom, obavijestiti korisnike o svim izmjenama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.