open-navfaktor-logo
search
Akademik u politici
Kurtćehajić samo dan nakon izlaska iz SDP-a "ocrnio" Bećirovića, pogledajte kako je to izgledalo
Samo dan nakon što je napustio SDP u koji se učlanio 30. maja ove godine, akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić na nedjeljnoj kafici u Bečkom restoranu hotela Europa opleo je po kandidatu ove stranke za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću. 
26.06.2022. u 16:50
get url
text

VEZANI TEKST - Akademik u SDP, akademik brzinom svjetlosti iz SDP-a: Nikšić me prevario, nema me na listi

Kurtćehajić je jučer napustio SDPBiH jer ga je, kako je napisao u saopćenju za javnost, vrh SDP-a na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem prevario. 

- Predsjednik SDP-a mi je uz prisustvo Damira Mašića, Adnana Štete i Nerina Dizdara rekao da ću biti među prva četiri na listi za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Nažalost oni koji me unutar SDP-a nisu željeli vidjeti na toj poziciji spriječili su tu moju mogućnost. Oni su zasigurno izvršili uticaj ali predsjednik SDP-a je pogazio svoju riječ.

Moram reći da je sramno kako su se u vrhu stranke ponijeli prema meni. Baš kao seoske varalice, a ne čelnici stranke koja baštini veliku socijaldemokratsku ideju i koja bi trebala biti perjanica u našoj državi ali je nažalost možda i zbog takvih manira pri dnu jačih stranaka. Zbog toga se ja od danas ne smatram članom SDP-a i izlazim iz te stranke ali ne napuštam ideju socijaldemokratije jer sam sa njom rođen i ona je u mojom neurofiziološkoj strukturi - napisao je Kurtćehajić u saopćenju za javnost. 

Kurtćehajić je danas tokom druženja pojašnjavao društvu usvajanje Zakona o prebivalištu, te kakvu je ulogu tada imao Denis Bećirović i zašto je maltene plakao da ne ostane bez posla.  

- Ja ušao u SDP, pita me na N1 ko je kriv za Zakon o prebivalištu. Ja kažem SDP - pojasnio je Kurtćehajić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.