open-navfaktor-logo
search
Neusaglašeni dvojac
Kristić: Čelik nasilno pokušao ući; Konaković: Čelik nije smio doći
Kristić, koja je nedavno na poziciju predsjedavajuće Skupštine naslijedila svog stranačkog šefa Elmedina Konakovića, je kazala da ne želi živjeti u "ovakvom Sarajevu, u kojem se ugrožava vitalni nacionalni interes Hrvata"
07.01.2020. u 12:58
get url
text

Predstavnici stranaka koje su činile većinu u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), a koje su u međuvremenu tu većinu izgubile, održali su konferenciju za medije povodom posljednjih dešavanja vezanih za izbor predsjedavajućeg Skupštine KS i pečata koji je oduzet od sekretarke Skupštine KS.

Za prošlu skupštinsku većinu je, podsjetit ćemo, predsjedavajuća Skupštine Danijela Kristić (Narod i pravda), dok je nova skupštinska većina na tu poziciju izabrala Mirzu Čelika (SDA). Upravo je Kristić otvorila današnju konferenciju za medije.

Kristić, koja je nedavno na poziciju predsjedavajuće Skupštine naslijedila svog stranačkog šefa Elmedina Konakovića, je kazala da ne želi živjeti u "ovakvom Sarajevu, u kojem se ugrožava vitalni nacionalni interes Hrvata". Hrvati su, prema ocjeni Kristić, ugroženi izborom Bošnjaka Čelika za predsjedavajućeg Skupštine, dok taj vitalni nacionalni interes nije bio ugrožen kada je na poziciju predsjedavajućeg izabran Bošnjak Konaković.

- Jutros u 10.00 sati kolega Čelik je htio nasilnim putem ući u kancelariju predsjedavajućeg – tvrdi Kristić.

Njen stranački šef Elmedin Konaković, s druge strane, ističe da predstavnici nove skupštinske većine "nisu neki mangupi".

- Jutros Mirza Čelik nije smio doći u 10.00 sati na zakazano nasilno otvaranje kancelarije – kazao je Konaković.

Dakle, Danijela Kristić, koju dijelovi ranije skupštinske većine tretiraju kao predsjedavajuću Skupštine, tvrdi da je Čelik jutros pokušao nasilno ući u kancelariju, dok bivši predsjedavajući Elmedin Konaković tvrdi da Čelik nije smio doći i nasilno ući u kancelariju predsjedavajućeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.