open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Kreće izgradnja kružne raskrsnice na spoju IX transverzale i ulica Džemala Bijedića i Ive Andrića
Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta potpisao je sporazum za izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica IX transverzale, Džemala Bijedića i Ive Andrića sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem, direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i direktorom firme Bosman, koja je izvođač radova, Sunom Jahićem. 
03.07.2023. u 22:24
get url
text

Projekat izgradnje kružne raskrsnice na spoju ulica Džemala Bijedića, Ive Andrića sa uklapanjem IX transverzale predstavlja nastavak aktivnosti na sanaciji, rekonstrukciji i proširenju ulice Džemala Bijedića sa postojeće dvije na četiri saobraćajne trake.

Ministarstvo saobraćaja KS za ovaj projekat obezbijedit će finansijska sredstva u iznosu od 1.700.000 KM, dok će Općina Novi Grad izdvojiti finsnsijska sredstva u iznosu od 200.000 KM.

- U Općini Novi Grad Sarajevo danas smo potpisali sporazum za početak radova, za još jedan od novijih projekata koji smo usaglasili u prethodnoj godini. To je kružni tok između IX transverzale i ulica Džemala Bijedića i Ive Andrića.

Ovo je još jedan u nizu projekata koji će značajno rasteretiti gužve u Kantonu Sarajevo. Bitno je reći da ćemo završetkom radova ovog i kružnog toka kod GRAS-a, zajedno sa IX transverzalom i spojem na autoput, dobiti najveću saobraćajnu infrastrukturnu vrijednost od rata do danas koja će značajno rasteretiti gužve u Općini Novi Grad, ali i u Kantonu Sarajevo. U Općini Novi Grad Sarajevo radimo mnogo velikih projekata, vrlo brzo ćemo krenuti i sa Bulevarom Mimara Sinana, nakon toga ćemo raspisati Majdansku ulicu tako da će Novi Grad u ovoj, a i u idućoj godini biti veliko gradilište kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura - poručio je ministar saobraćaja Adnan Šteta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.