open-navfaktor-logo
search
Ko o čemu...
Konaković, Forto, Stevandić i Cvitanović okupili se na N1 i pričaju o Sebiji Izetbegović
U emisiji Pressing sa Amirom Zukićem gostovali su večeras Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, Edin Forto iz Naše stranke, Ilija Cvitanović predsjednik HDZ-a 1990 i Nenad Stevandić, prvi čovjek Ujedinjene Srpske.
28.09.2022. u 21:10
get url
text
Stevandić, Konaković
Stevandić, Konaković

Na početku su govorili o izjavama prof. dr. Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i kandidatkinje za Skupštinu Kantona Sarajevo koja se na jednom od skupova SDA nadovezala na izjave Amora Mašovića o potrebi za bošnjačkim jedinstvom.

- To je najmorbidnija izjava koju sam u svom političkom životu čuo i vidio i došla je od osobe od koje ne očekujete da tako nešto kaže. Postoji ta zloupotreba i "dodikizacija" političke scene u kojima od takvog čovjeka i sličnim njemu možemo čuti narative sličnim tim koji se ne libe da govore o tom stradanju, genocidu i ubijanju ljudi u svrhu skupljanja jeftinih političkih poena, ali od supruge predsjednika SDA to niko nije očekivao - rekao je Konaković, sve to u emisiji u kojoj je učestvovao i Nenad Stevandić čija je prošlost pod znakom sumnji da je počinio ratne zločine nad Bošnjacima Kotor Varoši u junu 1992. godine.

VEZANI TEKST - Kako je Konaković "prehrabro" napao Izetbegović jer je citirala Mašovića, a Mašoviću nije smio ništa reći

Konaković je komentarisao i predizborni spot Harisa Zahiragića kandidata SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo, nazvavši ga "Dnevnik iz budućnosti Harisa Zahiragića", prenosi N1. 

Edin Forto se osvrnuo na debatu na FTV-u u kojoj je Bakir Izetbegović govorio na engleskom, a Denis Bećirović inače kandidat SDP BiH kojeg Naša stranaka podržava nije.

- Možda je spremio par rečenica na engleskom pa je to onda isporučio i onda zaboravio do sljedeće debate - objasnio je Forto a na pitanje da li je to dogovoreno sa voditeljem odnosno FTV-om rekao je: "Ne znam, vi procijenite".

Tu je Konaković bio direktniji.

- Ja mislim da je bilo dogovoreno pitanje s obzirom da poznajem Izetbegovića, on zna engleski onako, pomalo - kazao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.