open-navfaktor-logo
search
Usaglašena platforma
Koalicija probosanskih stranaka: Očekujemo pobjedu u Mostaru!
Mostarski ogranci SDA, SBB-a, DF-a, SBiH i BPS usaglasili su danas zajedničku platformu za nastup na predstojećim lokalnim izborima u gradu na Neretvi.
21.08.2020. u 17:29
get url
text

Poziv da se priključe upućen je i ostalim političkim opcijama kojima su prihvatljivi usaglašeni principi.

Predsjednik Glavnog odbora SDA i koordionator izbornih aktivnosti SDA u Mostaru, Šerif Špago kazao je kako su predstavnici pet stranaka i danas razgovarali o stvarima koje su u interesu svih građana Mostara, te su stranački interesi stavljeni u drugi plan.

VEZANI TEKST - Zvizdić: SDA svima nudi partnerstvo za Mostar, Oručevićevo mišljenje treba uvažavati i cijeniti

- Radimo na konsenzusu na svim pitanjima, dogovaramo se bez ikakvih problema. Mislim da je to formula da ova koalicija, koja će nadam se do 1. septembra dobiti još članova, bude pobjednička na izborima u Mostaru 2020. godine - rekao je Špago.

- Mislim da su principi u platformi općeprihvatljivi i da vrednuju sve ono što je jako bitno za Grad Mostar - kazao je uz ostalo predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) HNK-a, prof.dr. Ahmed Džubur.

On je najavio da će predstavnici DF-a, Stranke za BiH (SBIH), Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS), Saveza za bolju budućnost (SBB), te Stranke demokratske akcije (SDA) održati još tri-četiri sastanka, na kojima će još neke stvari zajedničke platforme biti izdefinisane.

Džubur je izrazio očekivanje da će se ubrzo, a prije svega do 1. septembra, do zadnjeg roka, u koaliciji biti još stranaka, te je istakao kako je poziv otvoren svima, na principima koje su pet stranaka zajedno usaglasile.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.