open-navfaktor-logo
search
Reakcija
KO SDA Sarajevo: Hota-Muminović je najveći reputacijski rizik Ministarstva za odgoj i obrazovanje
Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo koje predvodi ministrica Naida Hota-Muminović nema nikakvu reputaciju niti renome, već dosljedno odražava karakter vlasti koja ljudska prava štiti selektivno, saopćili su danas iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.
04.09.2023. u 10:28
get url
text

- To je vlast koja se zalaže za prava seksualnih manjina, učestvuje u paradama i izdašno ih finansira, ali kada na red dođu samohrane majke i djeca s poteškoćama u razvoju, tada vlast "pokaže zube", započne njihov progon i sistemsku diskriminaciju, uskraćujući njihova ustavna i zakonska prava. 

Nedopustivo ponižavajući i uvredljivi dokument Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, kojim se na račun djece s poteškoćama u razvoju nastoji očuvati "reputacija Ministarstva", a sprečava "potaknuti druge roditelje da traže upis", ogledalo je koalicije koju održavaju stranački preletači i očigledna politička korupcija - saopćili su iz KO SDA Sarajevo i dodali:

VEZANI TEKST - Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS o upisu djece s poteškoćama u vrtiće: Majci smo ponudili...

- Najveći reputacijski rizik po Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Vlade Kantona Sarajevo predstavlja Konakovićeva "nestranačka" ministrica Naida Hota-Muminović. Za nju je moral fluidna kategorija, a nakon korištenja toksičnog dezinfekcionog sredstva u školama, zapošljavanja osuđenog pedofila, kapricioznog provođenja eksterne mature i reformi kojima niko nije zadovoljan, ministrica svoj drugi mandat nastavlja uz afere i skandale.

Na početku nove školske godine odlučila je poigrati se statusom bosanskog jezika i pravima osjetljivih društvenih kategorija. Međutim, lošu reputaciju stečenu njenim praznim obećanjima, izbjegavanjem odgovornosti i njenim uvjerenjem da samo ona sve zna, ne može popraviti nijedan pravobranilac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.