open-navfaktor-logo
search
Čeka se uredba FBiH
Kanton Sarajevo: Objekat u Suhodolu spreman za prisilnu izolaciju osoba koje krše mjere
Ismir Jusko, ministar MUP-a Kantona Sarajevo iznio je danas na press konferenciji presjek sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo.  
30.03.2020. u 13:54
get url
text

- U protekla 24 sata kontrolisano je 1.039 lica kojima je izrečena mjera samoizolacije, a 53 nisu zatečena na adresi. Radili smo na osposobljavanju objekta u Suhodolu, gdje će bit smještani svi oni koji će nakon što budu prekršili mjeru samooizolacije biti smještenu tu u prisilnu izolacija. Već danas uz neke sitne tehničke detalje objekat je spreman. Čekamo uredbu sa Federalnog nivoa koja će nam dati definitivno mogućnosti da sve one koji krše mjeru samoizolacije smjestimo u prisilnu izolaciju.

Polijski sat prekršila su 34 lica. Za tri dana sa ulica je sklonjeno 400 migranata, popunjeni su kapaciteti u Blažuju, i čim se prošire nastavit ćemo sa ovim aktivnostima. Stanje kriminaliteta u Kantonu Sarajevo je značajno smanjeno, zbog velikog broja policije na terenu. Što se tiče svadbi, nismo ih zabranjivali ni u ratu, pa nećemo ni sada. Ali apelujem na naše sugrađane, da se to obavi kao što su mladenci na Ilidži, kumovi oni i to je to. Koristim priliku da zahvalim ministru FMUP-a Aljoši Čampari koji je u roku od 24 sata odreagirao na naš zahtjev za objekat Suhodol, kao i direktoru OSA-e Osmanu Mehmdagiću i agenciji, koja nam svojim informacijama pomaže da budemo efikasniji - istakao je Jusko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.