open-navfaktor-logo
search
Radnici neka čekaju
Javno preduzeće u BiH nema novca za povišicu plaća, ali daje skoro 300.000 KM na promociju u medijima
Sindikat Elektroprivrede bh. entiteta Republika Srpska (ERS) donio je odluku da 12. decembra ispred upravne zgrade ovog javnog preduzeća u Trebinju održi protest jer uprava ERS-a na čelu sa Lukom Petrovićem nije zainteresovana za njihove zahtjeve u vezi povećanja plaća.
30.11.2023. u 13:29
get url
text

Radnici ERS-a su tražili povećanje cijene rada sa 158 na 190 maraka što su u ovom preduzeću odbili. Novca za povećanje plaća nema, ali ima za neke druge stvari. Tako prema pisanju portala Capital.ba Hidroelektrane na Drini koje posluje u sklopu ERS-a planiraju za godinu potrošiti 292.500 KM kako bi u medijima promovisali rad ovog preduzeća.

Precizirano je da je neophodno da izvršilac usluge "osigura distribuciju i emitovanje poslovnih vijesti i informacija na televizijskim i radio stanicama te internet portalima".

 - Televizijska stanica na kojoj je planirano emitovanje materijala mora imati kvalitetno emitovanje na području bar jedne regije u RS-u, minimalno u HD rezoluciji - navedeno je, između ostalog, u tenderskoj dokumentaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.