open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Izvršene pripreme za asfaltiranje ulice Goruša 
Sredinom jula započeli su radovi na sanaciji ulice Goruša - Mjesna zajednica "Crni vrh-Gorica".
25.07.2020. u 17:31
get url
text

Do sada su radnici angažovane građevinske firme Grakop uspjeli mašinski ukloniti stari oštećeni asfalt i podlogu umjesto koje su postavili novi tampon debljine 50 centimetara, te su uklonjeni stari oštećeni ivičnjaci. 

Projekat sanacije 140 metara saobraćajnice, između ulica Kranjčevićeva i Avde Jabučice, finansira Općina Centar u čijem je budžetu za realizaciju ovog projekta Izdvojeno 62.811 KM.

- Iako smo u dosadašnjem toku radova imali određenih zastoja zbog podzemnih instalacija očekujemo da ćemo u planiranom roku završiti sa asfaltiranjem saobraćajnice i trotoara u ulici Goruša. Za dan ili dva završavamo ugradnju novih betonskih ivičnjaka nakon čega idemo na finaliziranje pripreme podloge na kotu polaganja novog asfalta, te nivelaciju šahtova, slivnika i šibera za vodu. Na kraju radova postavljamo novi asfalt duž saobraćajnice i trotoara - rekao je Mujo Topalović, šef gradilišta Grakopa. 

Tokom izvođenja radova na snazi je odluka o izmjeni režima saobraćaja motornih vozila duž ove ulice, koju je izdalo nadležno Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Rok za završetak radova je 20 dana, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.