open-navfaktor-logo
search
Zastupnica
Izetbegović: Šta bi još trebalo da se desi da Okerić shvati da je potrebno...
Nakon jučerašnje pucnjave na Baščaršiji u Sarajevu, kada je iz vatrenog oružja ranjena djevojka rođena 2001. godine, oglasila se i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, Sebija Izetbegović.
09.03.2024. u 09:53
get url
text
- Danas na Baščaršiji ranjena je djevojka i to u sred dana. Moglo je stradati i više ljudi. Šta bi još trebalo da se desi da Elvedin Okerić shvati da je potrebno sazvati hitnu tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo o stanju sigurnosti? Koliko mrtvih i povrijeđenih sugrađana treba biti da bi Okerić shvatio da stanje nije dobro i da je neophodno razgovarati o tome - napisala je Izetbegović na Facebooku.
Glasnogovornica Uprave policije MUP-a KS Mersiha Novalić sinoć je kazala da je djevojka zadobila povredu desne potkoljenice, te je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na ukazivanje pomoći.
Povrede joj je nanio muškarac rođen 1994. godine, koji je uhapšen.
Na mjestu događaja pronađen je i pištolj iz kojeg je pucao.
Opozicione stranke (klubovi SDA, DF i SBiH) u Skupštini Kantona Sarajevo prošlog mjeseca uputile su zahtjev za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o sigurnosti u KS, a nakon ubistva devetnaestogodišnjeg Farisa Pendeka u Sarajevu krajem januara.
Međutim, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić to nije učinio.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.