open-navfaktor-logo
search
Vakcinacija u KS
Ispred Zetre veća gužva zbog Pfizer vakcina, u redu za prvu dozu ima i mlađih osoba
Na Zetri i danas traju "Dani otvorenih vrata", a to znači da je omogućen pristup vakcinaciji protiv COVID-19 svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodne najave.
31.08.2021. u 13:10
get url
text

No, za razliku od prethodnog perioda, od jutros su primjetno veće gužve ispred Olimpijske dvorane, a razlog je, kako saznajemo od organizatora vakcinacije, Pfizer vakcina koju traži većina onih koji se prvi put vakcinišu.

Oni koji dolaze na revakcinaciju ne čekaju, budu odmah upućeni u dvoranu gdje se vrši imunizacija. Oni koji trebaju primiti prvu dozu upućuju se u red u kojem otprilike ima stotinjak ljudi.

Primijećujemo da je u redu za prvu dozu više mlađih osoba.

{$galerijaFotografija}

Od medicinskog osoblja ispred Zetre saznajemo da su danas na raspolaganju tri vakcine – Pfizer, Sinopharm i AstraZeneca za vakcinaciju i revakcinaciju.

Senad Balić (60) iz Sarajeva jutros je stao u red da primi prvu dozu vakcine. Kaže kako se ranije nije vakcinisao zbog historije bolesti koju ima, pa je čekao da dođe Pfizer vakcina.

- Navraćao sam u Zetru prije desetak dana, ali je bila samo AstraZeneca vakcina. Vratio sam se kući jer mi je ljekar preporučio da primim Pfizer vakcinu. Gužva nije, sve ide brzo. Došao sam prije desetak minuta i već sam došao na red – kaže Balić.

U redu za vakcinaciju stoje i Izeta i Sanela Kardaš, majka i kćerka iz Sarajeva. 

- Nosimo nalaze sa sobom, vidjet ćemo koja vakcina ima i koju smijemo primiti – govori Sanela Kardaš.

Na prvu dozu vakcine došao je i Ramuš Mihtar (60). Govori kako se ranije nije vakcinisao jer nije vjerovao u sve ovo.

- Slušajući doktore, nobelovce, odlučio sam ipak vakcinisati se, ili Pfizer ili Sinopharm. Te dvije, ne bi drugu – dodaje Mihtar.

Podsjetimo, prema planu distribucije vakcina za ovu sedmicu, kojeg je objavio Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, Kanton Sarajevo je dobio 4.000 AstraZeneca vakcina za drugu dozu, 26.982 Sinopharm za prvu dozu, te 3.420 Pfizer vakcina za prvu i 858 za drugu dozu.

20210831093516_IMG_7362.JPG
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.