open-navfaktor-logo
search
Izdati prekršajni nalazi
Inspekcija u privatnoj klinici u kojoj radi Rožajac pronašla niz nepravilnosti
Početkom decembra Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izvršila je inspekcijski nadzor nad radom jedne privatne klinike u kojoj je zaposlen anesteziolog Suad Rožajac, jedan od osumnjičenih za smrt Džene Gadžun iz Kaknja.
27.12.2023. u 13:11
get url
text

VEZANI TEKST - Ljekari optuženi za smrt Džene Gadžun nesmetano rade; Majka Amila: To je katastrofa, zna li narod kome ide?

Između ostalog, prilikom inspekcijskog nadzora za zatečenu medicinsko-tehničku opremu nije predočen ugovor o redovnom održavanju i servisiranju, niti su predočene potvrde o ispravnosti - servisni listovi, kao ni ateste proizvođača.

Izdato je i nekoliko prekršajnih naloga, a jedan se tiče ugovora o radu Suada Rožajca.

- Položili ste Hipokratovu zakletvu i odlučili da se bavite najhumanijim poslom na svijetu. To je bio Vaš izbor, ne naš. Zahvaljući nama, pacijentima, Vi imate poliklinike, ordinacije, klinike itd. Mi smo ti koji plaćamao Vaše znanje i rad. Zar niste svjesni da svojim postupanjima dovodite u opasnost zdravlje i život pacijenta, a sebe izlažete mogućnosti krivično-pravne odgovornosti, sjedenja na optuženičkoj klupi i urušavanja svega onoga u što ste godinama ulagali i zbog čega ste se odricali kroz vlastito školovanje - napisala je na Facebooku majka preminule djevojčice Amila Gadžun podijelivši izvještaj inspekcije.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji "Dr. Bejtović" obavljali "rutinsku" operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Inspektorima tokom nadzora u ordinaciji u kojoj je obavljena operacija nije predočen valjan zaključeni ugovor o servisiranju medicinsko-tehničke opreme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.