open-navfaktor-logo
search
Krizni štab
HNK traži relaksaciju mjera pri prelasku granice, otvaranje tržnih centara i svadbenih salona
Na današnjem koordinacijskom sastanku predstavnika Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK upućen je otvoreni poziv Federalnom štabu civilne zaštite da se, na tragu evidentnog poboljšanja ukupnog zdravstveno-epidemiološkog stanja u državi, bez odgode, donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice, broj okupljanja ljudi, kao i odluku o odobrenju rada tržnih centara i svadbenih salona u zemlji.
19.05.2020. u 13:26
get url
text

- Predlažemo, u prvoj etapi, ukidanje mjere obaveznog samoizoliranja prilikom prelaska granice na period od 72 sata, a u drugoj etapi ukidanje te mjere u cijelosti. Također, potrebno je omogućiti prekogranično komuniciranje i za državljane drugih država, a s obzirom na ukupna nastojanja u smjeru oporavka privrede, treba odmah dopustiti rad i tržnim centrima - naveli su iz Vlade HNK.

Iz HNK pozivaju na otvaranje svadbenih salona i ukidanje ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednom prostoru, a napomenuli su da na snazi ostaje obaveza poštivanja osnovnih protivepidemijskih mjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.