open-navfaktor-logo
search
Otkrio planove
Gavrankapetanović za Faktor: Od KCUS-a ćemo napraviti vrhunski medicinski centar
Preuzimanje funkcije generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu vidim kao veliku obavezu i odgovornost. Rukovođenje ću posvetiti služenju bolesnicima i uposlenima, izjavio je za Faktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović koji je danas odlukom Upravnog odbora KCUS-a imenovan na ovu poziciju.  
28.12.2023. u 19:38
get url
text

VEZANI TEKST - Novi generalni direktor KCUS-a je prof.dr. Ismet Gavrankapetanović

Istakao je da se zahvaljuje članovima Upravnog odbora na ukazanom povjerenju. 

- Zahvaljujem autoritetima koji su podržali moje imenovanje. Za mene je ovo časna obaveza i prihvatam je sa velikom odgovornošću - kaže Gavrankapetanović. 

Kaže da je KCUS zdravstvena institucija, koju on u narednom periodu vidi kako stoji rame uz rame s istim centrima u regiji. 

- Namjeravam da osnažim profesionalne i stručne timove koji će pomoći u ostvarenju ove vizije. Prioritet će mi biti da osiguram motivirajuću radnu atmosferu, da obnovimo entuzijazam svih zaposlenika. Tu su svakako i stručne edukacije. Vjerujem da će jedna nova atmosfera u Kliničkom centru među svim zaposlenim, među zdravstvenim i nemedicinskim radnicima, biti motivacija, svojevrstan poziv našim stručnjacima da se vrate u svoju kuću - istakao je on.

- Pozivam naše prijatelje širom svijeta, a imamo ih jako puno da ponekad možda toga nismo ni svjesni, da pomognu ponovo u izgradnji jednog vrhunskog medicinskog centra kakav je KCUS bio kroz svoju historiju. Također, želim da naglasim da ću nastojati ostvariti jednu snažnu vezu sa Univerzitetom u Sarajevu i fakultetima vezanim za KCUS. Pokušat ćemo to uraditi i s drugim univerzitetima, ne samo u našoj Bosni i Hercegovini, već i u inostranstvu. Svjestan sam da je taj zadatak preozbiljan, ali vrijedi se boriti i uraditi to. Upućujem javni poziv svim institucijama da stanu uz ovaj projekat, projekat izgradnje KCUS-a kao vrhunskog medicinskog centra, jer je jako bitan za državu. Samo zajedničkim snagama možemo uspjeti - poručio je novi generalni direktor KCUS-a.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.