open-navfaktor-logo
search
Šok i nevjerica
Forto "dezertirao" s Twittera: Nositi se s kritikama javnosti može biti teško kad si vlast...
Edin Forto, ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i predsjednik Naše stranke, saopćio je "tužnu" vijest. Odlasi s društvene mreže X, poznatije po svom starom nazivu Twitter. 
10.10.2023. u 11:12
get url
text

Nakon objave rata CIPS-ovim prijavama na red je došao i Elon Musk, vlasnik mreže X. Zamjerio mu je Forto.

- Nedostaje mi Twitter, britkost, oštrina, ali i humor. Sistemsko dezinformisanje, proruski i huškački algoritmi i desničarska politika vlasnika firme X su mi neprihvatljivi. Pauziram X do daljnjeg, nadajući se promjeni, a dvosmjernu komunikaciju nastavljam na FB i IG - objavio je Forto jutros. 

 

Mnogi su odmah primijetili da Forti proruska, huškačka i desničarska politika nimalo ne smetaju dok s Miloradom Dodikom i ostalim kadrovima SNSD-a sjedi za istim stolom, obnaša vlast, pa i to da mu nije zasmetalo kad Dodik uživo psuje genocid u Srebrenici. Bar ne toliko da napusti sastanak u Konjicu na kojem se to desilo, za razliku od mreže X gdje se, eto, ne osjeća prijatno u takvom ambijentu. 

Ono što Forti zapravo smeta i što je primjetno svim korisnicima ove mreže, je da se ministar očito ne može nostiti s kritikama koje tamo svakodnevno dobija. A tviteraši znaju biti direktni i brutalni, bez milosti. Javnost, naime, može biti prilično surova i oštra u kritikama prema vama kad ste vlast, a Forto je iako u fotelji na državnom nivou, psihički još uvijek na opozicionim postavkama. Vidi se to iz niza njegovih postupaka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.