open-navfaktor-logo
search
Nikola Lovrinović
Drskost Čovićevog zastupnika: Treba zaustaviti rad Vlade FBiH i Vijeća ministara, ali da mi i dalje primamo plaće
Zastupnik HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore lidera HDZBiH i SDA Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona, kazao je kako "ih varaju od 1990. godine, da ih prave budalama, te da su u opasnosti da izgube Dom naroda".
01.10.2020. u 20:13
get url
text

Na pitanje da li neko treba popustiti kako bi se postigao dogovor, Lovrinović je rekao da ne treba, već da se treba dogovoriti.

- Varaju nas od 1990. I sada kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili. Treba se prekinuti i rad ove tehničke Vlade FBiH, zaustaviti rad Vijeća ministara i sve dok se ne donesu izmjene Izbornog zakona. Nas neko pravi budalama. Evo čemu se radi - svaki dan  Izetbegović izjavljuje i drugi njegovi ljudi čemu ovo vodi, uzimanju Doma naroda. Iz koncepta rušimo državu. Ako ćemo je tako nastaviti graditi ona nikud neće stići. Mi se to nismo dogovorili - rekao je Lovrinović u Danu uživo N1 televizije. 

Na pitanje ako svi zaustave rad dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona da li je uredu da prekinu primati plaću, odgovorio je: 

- Nije, zato što ja radim svoj posao - kazao je Lovrinović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.