open-navfaktor-logo
search
Građani da ne brinu
Dok Nešić u kabinetu navija za Srbiju, Isak "dobacio" do njegovog zamjenika da pričaju o sigurnosti u BiH
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić objavio je fotografiju iz svog kabineta dok, u toku radnog vremena, gleda utakmicu košarkaša Srbije koji su se u četvrtfinalu Mundobasketa sastali sa Litvanijom. Za to vrijeme federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak uspio je "dobaciti" do Nešićevog zamjenika Ivice Bošnjaka sa kojim je razgovarao o sigurnosti.
05.09.2023. u 12:56
get url
text

VEZANI TEKST - Za svađu spremnog Nešića pitali smo o napadu na povratnike, kaže: Ratnohuškačke izjave dolaze od bošnjačkih političara

- U Ministarstvu sigurnosti strastveno navijamo za Srbiju! Idemo orlovi, do pobjede- napisao je Nešić.

Nešić je jučer burno reagirao na naš upit o sve učestalijim napadima na povratnike u Republici Srpskoj, ističući da prije svega bošnjački političari stalno pozivaju na rat, pa da to dovodi do ovakvih slučajeva. 

Dok je Nešić bio zauzet gledanjem utakmice, njegov zamjenik Ivica Bošnjak razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom i direktorom Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem o sigurnosnoj situaciji u BiH.
 

- Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić sastali su se danas sa zamjenikom ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Ivicom Bošnjak sa kojim je razgovarano o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je ocijenjeno kako je saradnja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, u čijem sastavu se nalazi i Federalna uprava policije, i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine na izuzetno visokom nivou te da će partneri nastaviti jačati aktivnosti koji vode dodatnom unapređenju saradnje.

Posebno je istaknuto kako je sigurnost građana Bosne i Hercegovine ključni prioritet Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Ivica Bošnjak razgovarali su i o zaštiti tajnih podataka te unapređenju saradnje u ovoj oblasti - naveo je Isak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.