open-navfaktor-logo
search
Letio helikopterom
Dodik razgovarao s Milanovićem na Hvaru, a sa Vučićem prisustvovao vježbi Vojske Srbije
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u utorak na Hvaru sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i tom prilikom su razgovarali o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima između BiH i Hrvatske.
25.07.2023. u 20:42
get url
text

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH, koja će osigurati ravnopravno učešće legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

Dodik je informirao Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno, kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja evropskih integracija BiH.

- Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen evropski put - saopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Dodik se na svome Twitter profilu pohvalio i kako je dnas prisustvovao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pokaznom gađanju pripadnika Vojske Srbije na vojnom poligonu Pasuljanske livade u Srbiji.

- Hvala predsjedniku Vučiću na pozivu da prisustvujem ovoj vježbi. Mada nisam stigao na čitavu vježbu, uspio sam da sagledam opremljenost vojske oruđem i oružjem i uvjerim se u njenu osposobljenost da zaštiti srpski narod - napisao je Dodik na Twitteru.

- Naše je da se pripremamo i budemo odvraćajući faktor za svakoga ko bi želio da izvrši agresiju na našu zemlju. Ogromna su naša ulaganja u armiju, u vojsku i mi drugačije ne možemo da opstanemo na ovom geopolitičkom području osim da budemo jaki i još jači nego što smo danas - rekao je Vučić novinarima, prenio je N1.

Vučić je naveo da je Dodik stigao na Pasuljanske livade iz posjete Hrvatskoj i da je koristio "srpski helikopter".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.