open-navfaktor-logo
search
Obraćanje ispred Suda BiH
Dodik: Nećete me vidjeti u zatvoru, Murphy je američki smrad, ako donesete zakon o državnoj imovini...
Ovo je politički proces. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je neprofesionalno, ono je sramota za BiH. Nećete me vidjeti u zatvoru - kazao je, između ostalog, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon što je ponovo odgođeno ročište na Sudu BiH.  
17.01.2024. u 14:00
get url
text

VEZANI TEKST - Uoči još jednog (propalog) ročišta: Gužva ispred Suda BiH, stigao i Dodik

- Ako BiH nije ustavna, neće je ni biti. Ili ustavna ili je neće biti. Kako se ponašate ovdje u FBiH, vjerujem da je neće biti. Ja nemam protiv ništa da je ne bude. Više se ja borim za tu neku pravnu i ustavnu BiH nego oni koji to govore - kazao je Dodik.

Naglasio je da očekuje da se sudski proces protiv njega prekine jer nema pravne osnove.

- Ovaj je tužilac napisao zabilješku u kojoj stoji da sam mu opsovao majku kad sam došao i da sam psovao ostalim tužiocima. Ja sam rekao: "Ko je ovaj kreten" i to mislim. Ja sam namjerno to uradio da bih ga izazvao da se počne tužakati sa mnom na personalnoj osnovi. On je morao da bude sklonjen - kazao je Dodik.

Spomenuo je i ambasadora SAD-a u BiH Michaela Murphyja kojeg je nazvao "američkim smradom".

- Ovi tužioci smatraju da su bogom dani. Tužit ću Bosnu i Hercegovinu za svu štetu nastalu dolaskom jer smo izgubili ozbiljne dane. To će biti veliki iznos - izjavio je Dodik.  

Ponovo je prijetio otcjepljenjem Republike Srpske.

- Ako se neko umiješa i donese zakon o državnoj imovini, pokrenut će otcjepljenje Republike Srpske. Imovinu nećete dobiti, ne damo je - zaključio je Dodik. 

O čemu je još govorio predsjednik RS-a možete poslušati u videu:

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.