open-navfaktor-logo
search
Sjednica Predsjedništva
Dodik: Dali smo rok 24 sata da se riješi pitanje karantina
Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH razmatran je izvještaj  Vijeća ministara BiH o realizaciji zaključka Predsjedništva BiH koji se odnose na borbu protiv pandemije koronavirusa.
28.04.2020. u 14:44
get url
text

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je novinarima nakon sjednice da je izvještaj koji je u skladu sa zaključcima iz mjeseca marta usvojen.

- Mjere koje je poduzela Federacija BiH sa ukidanjem karantina dovele je u probleme i samo Vijeće ministara BiH, kako da se postupa na graničnim prijelazima tamo gdje nema karantina. Predsjedništvo BiH dalo je rok od 24 sata Vijeću ministar da vidi kako će se to pitanje riješiti, odnosno da se ujednači praksa u oba entiteta. RS ostaje pri karantini, zbog 1. maja, a odluka koja je donesena u Federaciji BiH je ishitrena – kazao je Dodik.

Sastanak sa ambasadorima Kvinte je rezultirao jednom tačkom o kojoj se razgovaralo.

- Razgovarali smo o summitu u Zagrebu. Ključno pitanje je bilo da se iniciraju mjere za 14 tačaka iz mišljenja EU. Donijeli smo zaključak da se formira grupa u sastavu: Predsjedništvo, Vijeće ministara i oba kolegija Predstavničkog i Doma naroda BiH da se sastanemo i donesemo jedan dokument koji bi bio odgovor na tih 14 tačaka iz mišljenja kako bi Vijeće ministara moglo predložiti Akcioni plan – pojasnio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.