open-navfaktor-logo
search
Inicijativa
Đapo: Gradu Sarajevu želimo prebaciti 80.000 KM za organizaciju proslave Nove godine
Edita Đapo, federalna ministrica okoliša i turizma, pokrenula je inicijativu da za ovaj projekat bude prebačeno 80.000 KM
25.10.2019. u 10:59
get url
text
Edita Đapo
Edita Đapo

Grad Sarajevo bi značajnu finansijsku podršku za spektakularan novogodišnji doček mogao dobiti od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. 

Kako je za Faktor potvrdila Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma FBiH, pokrenula je inicijativu da za ovaj projekat iz ministarstva na čijem je čelu bude prebačeno 80.000 KM.

-Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka nam se obratio za finansijsku pomoć. Mi imamo predviđena sredstva za interventne prilike i to je trenutno 80.000 KM. Smatramo da je ovaj projekat dočeka Nove godine značajan za turizam, i zbog toga sam pokrenula inicijativu. Gledali smo posjete i rezultate koji su ostvareni u posljednje tri godine, i možemo reći da uložena konvertibilna marka vraća tri, i zbog toga želimo da podržimo organizaciju Nove godine u Sarajevu - rekla je Đapo za Faktor.

Bilo bi korisno usmjeriti sredstva za takav projekat koji dovede veliki broj turista, a koji u gradu popune smještajne kapacitete, koriste restorane i ostale usluge, smatra ministrica.

-Nova godina u Sarajevu je postala regionalno prepoznatljiva i utječe na promociju Sarajeva i BiH, i vidimo je kao vrlo koristan projekat. Mi smo inicijativu poslali na Vladu Federacije BiH, pa kada je oni stave na dnevni red – rekla je Đapo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.