open-navfaktor-logo
search
Prijem u Parlamentu
Cvijanović i Schmidt se srdačno pozdravili, ona se pravda na Instagramu, SNSD-ovci tumače da je "nasrnuo na nju"
Iako u entitetu RS ne priznaju Christiana Schmidta kao visokog predstavnika, zanimljiv detalj je zabilježen na božićnom prijemu koji je večeras u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu organizirala predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.
14.12.2023. u 22:08
get url
text

Prisutni su, naime, svjedočili srdačnom pozdravu između Željke Cvijanović i Christiana Schmidta. Nakon što je vijest o tome objavljena u medijima, Cvijanović se brzo pokušala opravdati putem Instagrama.

- Nije baš pretjerano srdačno, ali da se malo našalim, rekla bih da je gospodin Schmidt iskoristio priliku da se sa mnom slika pred kamerama, pošto nisu urodili plodom njegovi napori za održavanje sastanka. Zato je iskoristio božićni prijem gospođe Krišto, očigledno unaprijed pripremivši i scenario i kamere i fotoaparate.

Inače, to što sam vaspitana i pristojna i dalje ne znači da je Christian Schmidt visoki predstavnik. Kao što i nije, jer nije prošao proceduru imenovanja u Vijeću sigurnosti UN-a. I iako se pretvara da nije tako, mislim da je duboko svjestan da ima problem legaliteta - napisala je na Instagramu.

Uz Cvijanović je u trenutku susreta sa Schmidtom bila i zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH Sanja Vulić, koja je nedugo nakon objave informacije, ragovala.

- Uprkos nastojanjima građanina Schmidta da mimo svih pravila protokola napravi neprijatnu situaciju, članica Predsjedništva Željka Cvijanović ostala je dostojanstvena, kako priliči srpskim heroinama - rekla je Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu PS BiH, pišu Vijesti.ba.

Dodala je da je "turista u BiH nekulturno nasrnuo na srpskog člana Predsjedništva Željku Cvijanović samo s ciljem da ga slikaju već pripremljeni federalni fotoreporteri".

- Srpska članica Predsjedništva mu je jasno rekla da uopće ne razumije šta on želi od nas, niti vidi osnov da joj se obraća po bilo kom osnovu. Јa sam imala vremena da odbijem rukovanje, uz poruku da ne želim pozdravljati lošeg čovjeka - rekla je Vulić.

Ona je poručila, da je srpski narod jasnog stava da ne priznaje, niti prihvata "nasljednike nacističke politike koji imaju za cilj istrijebiti srpski narod".

- Podal, bezobziran, politički kvaran i bez biranja sredstava usuđuje se prići srpskom članu Predsjedništva, baš kao što bi bez stida odrubljivao srpske glave. Na sceni imamo otimanje imovine, političku likvidaciju predsjednika RS i to nastavlja bestidno turista bez legitimiteta - dodala je Vulić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.