open-navfaktor-logo
search
Prijateljske razmirice
Čovićev HDZ slavi oslobađanje Drvara, Dodik najavio da će to fizički spriječiti
Kantonalni odbor HDZ-a BiH u Livnu usvojio je inicijativu o obilježavanju 24. godišnjice oslobađanja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara. Ovaj događaj proteklih dana je obilježavan simbolično, a centralna manifestacija je najavljena u Drvaru 13. septembra
20.08.2019. u 16:11
get url
text

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Sarajevu da se protivi odluci HDZ BiH Livanjskog kantona koji pokušava da organizira obilježavanje oslobođenje Drvara.  

- Bit ću tamo na dan kada je to zakazano. Spreman sam da budem dio onih koji će fizički sprječavati da bilo ko dođe u Drvar i obilježava na taj način taj dan - poručio je Dodik. 

Kantonalni odbor HDZ-a BiH u Livnu usvojio je inicijativu o obilježavanju 24. godišnjice oslobađanja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara. Ovaj događaj proteklih dana je obilježavan simbolično, a centralna manifestacija je najavljena u Drvaru 13. septembra. 

Iz HDZ-a Livno su, prema pisanju nekih medija, rekli da se radi o vojnoj pobjedi i oslobodilačkim akcijama koje su donijele mir i završetak rata na području Bosne i Hercegovine, što treba dostojanstveno obilježiti uz vojne počasti i u prisustvu visokih političkih i državih zvaničnika. Na taj skup trebala bi doći HDZ-ova delegacija na čelu sa Draganom Čovićem.

- Moja inicijativa otišla je prema Hrvatskom narodnom saboru. Hrvatski narodni sabor ima svoje Glavno vijeće, u sklopu toga djeluje i Odjel za branitelje HVO-a i domovinskog rata i mi smo tu ulogu prepustili našem političkom vrhu. Ovdje se ne radi samo o HDZ-u. Očekujem da u tome učestvuje i Ministarstvo odbrane sa jednom vojnom jedinicom, sa jednom počasti koja se odaje - izjavio je tom prilikom Ile Krezo iz HDZ BiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.