open-navfaktor-logo
search
Objavio načelnik
Civilna zaštita Novi Grad osigurat će sredstva za sanaciju krova nakon požara u Aerodromskom Naselju
Općinski štab civilne zaštite Novi Grad osigurat će sredstva za sanaciju krova nakon požara koji je 11. jula zahvatio stambene jedinice u Aerodromskom Naselju, kazao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.
17.07.2023. u 17:36
get url
text

VEZANI TEKST - Porodica kojoj je izgorio stan u Aerodromskom Naselju odbila privremeni smještaj, smješteni su kod komšija

Kako je naveo, ekipe Civilne zaštite općine Novi Grad svakodnevno su bile na terenu i zajedno sa stanarima radile na rašćišćavanju objekta.

- Na svu sreću u požaru nije bilo povrijeđenih niti stradalih. Kako je sada najhitnija sanacija krova koji je na dijelu objekta potpuno stradao, Općinski štab civilne zaštite osigurat će sredstva za sanaciju krova, te će zajedno sa drugim institucijama raditi na osiguranju sredstava za sanaciju stambenih jedinica - kazao je Efendić te dodao:

- Zanimljivo je da su svi stanovnici ovog ulaza logoraši zloglasnog logora Kula, u koji su 1992. godine kao maloljetni odvedeni, a nakon što su na kućnom pragu pred njihovim očima strijeljanji njihovi očevi, civili. Da se nikada ne ponovi i ne zavoravi!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Semir Efendić (@efendicsemir)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.