open-navfaktor-logo
search
"Nejasno i malo čudno..."
Čampara umislio da ga ne vole u Skupštini KS, pa mu objasnili da je ipak do njega
Prijedlozi izmjena zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo razmatraju se na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.
28.09.2020. u 15:43
get url
text

Zastupnik Aljoša Čampara pitao je zašto nikada nije dobio odgovor niti obavještenja od Kolegija Skupštine te da li je njegov prijedlog zakona o policiji usvojen ili uvršten s obzirom na to da se radi o istom tekstu zakona, da li je razmatran, te kakav je zaključak donesen.

- Nije mi jasno zašto nismo dobili stav Vlade niti zakonodavne komisije. Da li zato što sam ja predložio te zakone pa je to na nekoj ličnoj osnovi ili su to možda neki drugi razlozi. Ja kao zastupnik imam pravo da predložim zakone. Zakoni su isti kao što ih je i Vlada predložila, ne želim da problematiziram tu stvar. Mislim da je bilo korektno da se moji zakoni uvrste u proceduru. Malo mi je nejasno i malo čudno – kazao je Čampara.

Odgovarajući na Čamparino pitanje predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik je kazao da on kao predsjedavajući nije dobio stavove Vlade niti zakonodavno-pravne komisije.

- Evo u međuvremenu su mi javili da je bilo na dnevnom redu zakonodavno-pravne komisije, ali Vi kao predlagač se niste pojavili na toj sjednici, a kada nema predlagača i ne razmatra se – kazao je Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.