open-navfaktor-logo
search
Predsjednica ne zna
Bradara traži spomenik poginulim pripadnicima HVO-a u Sarajevu, Karić joj odgovorila porukom i fotografijom
Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara (HDZ) kazala je da je krajnje vrijeme da se prestane polagati cvijeće na mjestu predviđenom za izgradnju spomenika i izgraditi spomenik poginulim i preminulim braniteljima Grada Sarajeva pripadnicima HVO brigade Kralj Tvrtko.
31.05.2023. u 19:01
get url
text

VEZANI TEKST - Postavljena spomen-ploča u znak sjećanja na 102 poginula pripadnika HVO-a Sarajevo

Bradara je nakon jučerašnje godišnjice od osnivanja brigade razgovarala s predstavnicima Udruženja dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Kantona Sarajevo Zdenkom Boškovićem, Borkom Tatlićem i Vlatkom Pešikanom.

- Njihovi problemi su istinski test multietničkog Sarajeva a problem je puno, od finansiranja do izgradnje spomenika. Ovi ljudi, i poginuli branitelji brigade Kralj Tvrtko, zaslužuju ostavljaju trag s obilježjima pod kojima su se borili - poručila je predsjednica nakon sastanka, saopćeno je iz njenog kabineta.

Ubrzo je stigao odgovor Benjamine Karić, gradonačelnice Grada Sarajeva koja je Bradari poručila da je spomenik postavljen još u maju prošle godine. 

- Predsjednica Federacije Lidija Bradara, danas je pozvala na izgradnju spomenika poginulih pripadnika HVO brigade Kralj Tvrtko i naglasila da je to istinski test multietničkog Sarajeva. Ovom prilikom ću podsjetiti da je spomenik Gradu Sarajevu postavljen u maju prošle godine. Sarajevo je položilo sve ispite ljudskosti, pravde i humanosti, pitanje je hoće li i kada te ispite položiti i ostali? Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati - poručila je Karić. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.