open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Borenović o kupovini zgrade UIO: Samo ove riječi opisuju "poštene" Trojkaše, HDZ i Dodika - fuj, odvratno i užasavajuće
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagirao je nakon što je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas odobrilo blizu 70 miliona KM za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjoj Luci.
25.07.2023. u 22:43
get url
text

VEZANI TEKST - UIO poništava javni oglas, zasad neće kupiti Radišićevu zgradu za 100 miliona KM

- Samo ove riječi opisuju "poštene" Trojkaše, HDZ i Dodika: fuj, odvratno i užasavajuće. Sve su radili da Dodikovu kumovsku zgradu kupe parama Srba, Bošnjaka i Hrvata... I sada je sve leglo, nema više pitanja Ustavnog suda, pitanje imovine ne postoji, Schmidt više nije turista, nema galame, a Dodik je sretan i bogatiji za blizu 100 miliona kumovskih narodnih para - napisao je Borenović na Twitteru i dodao:

- Opet je slagao narod i zgazio Narodnu skupštinu RS-a i naplatio svoju odvratnu, perfidnu i jadnu prevaru. Valjda sada svi znaju da Dodiku i SNSD-u apsolutno nije stalo do RS-a i naroda, samo do njihovih prokletih ličnih interesa i paretina. Gladnim prokletnicima je uvijek malo i samo znaju da "patriotski" otimaju i grabe.

VEZANI TEKST - Vijeće ministara odobrilo blizu 70 miliona KM za kupovinu zgrade za UIOBiH u Banjoj Luci

Pozvao je pravosuđe Bosne i Hercegovine, "ako ga ima", da naloži hapšenje korumpiranih političara iz vladajuće bratske Dodik-Trojka-HDZ koalicije koji su, kako je naveo, sve ovo radili da zajedno Dodiku i njegovom kumu osiguraju ogromne novce suprotno zvaničnim odlukama Parlamenta BiH i bilo kojim normalnim vrijednosnim principima.

- Ima li sad Posebne sjednice Narodne skupštine RS-a na vidiku? - upitao je Borenović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.