open-navfaktor-logo
search
Stalno vijeće
Biskupi u BiH podržali reforme koje će omogućiti da svaki konstitutivni narod može birati svoje predstavnike
Biskupi u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su, u kontekstu društvenih događanja, ponovno izrazili podršku evropskim integracijama Bosne i Hercegovine i reformama, koje će omogućiti da svaki konstitutivni narod i svi drugi mogu birati svoje predstavnike na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.
29.01.2024. u 18:35
get url
text
​​​​​​​Stalno vijeće Biskupske konferencije BiH
​​​​​​​Stalno vijeće Biskupske konferencije BiH

Tu poruku su uputili biskupi sa sjednice Stalnog vijeća Biskupske konferencije (BK) BiH, koja je danas održana u Sarajevu, a na kojoj su učestvovali nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH i predsjednik BK BiH Tomo Vukšić,  biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić i pomoćni biskup banjolučki Marko Semren.

Biskupi su, među ostalim, dogovorili dnevni red 89. redovnog zasjedanja BK BiH, koje će se održati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 20. i 21. marta 2024. a započet će večernjim misnim slavljem na proslavu svetkovine sv. Josipa, 19. marta u katedrali Marije Majke Crkve u 18 sati, javila je KTA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.