open-navfaktor-logo
search
Povodom njene knjige
Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess dobila pismo od Joea Bidena
Joe Biden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, pisao je Amri Šabić-El-Rayess, profesorici na Univerzitetu Columbia u New Yorku. 
17.07.2021. u 10:32
get url
text

Ova Bišćanka porijeklom, pismo je od predsjednika SAD-a dobila povodom njene knjige "Mačka kojoj nikad nisam dala ime", kao i u vezi s njenim dobrovoljnim radom vezanim za Bosnu i Hercegovinu i edukaciju narednih generacija o mržnji "zbog koje može da potone svako društvo, kako u BiH tako i u SAD-u", objavila je Šabić-El-Rayess. 

- Draga Amra, hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi "Mačka kojoj nikad nisam dala ime". Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom koju si pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu.

Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah i Jannah. Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku...

Ostatak pisma je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i odlučnost Amerike da pomogne ostvarenju sigurnosti i prosperiteta u BiH.

Kod mene se posao nastavlja - ciji je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta. Nismo genocid prezivjeli da sjedimo skrštenih ruku i gubimo svoj glas - nego da naša upozorenja i priče odzvanjaju širom svijeta i preveniraju, gase vatrenu mržnju gdje god pomolila glavu - napisla je  Šabić-El-Rayess.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.