open-navfaktor-logo
search
Čuvanje uspomene
Bećirović na obilježavanju Dana šehida: Onima koji dovode u pitanje BiH, poručujem da se ne igraju s vatrom
Vučić nije nikakav mirotvorac, on je glavni problem BiH. Dodik pravi probleme u BiH nakon svakog sastanka s Vučićem, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH
AUTOR: Autor: Faktor
11.04.2024. u 12:44
get url
text
Denis Bećirović i Željko Komšić na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu
Denis Bećirović i Željko Komšić na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu
FOTO: Didier Torche
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je tokom obilježavanja Dana šehida na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu kazao da je obaveza svih da se čuvaju uspomene na one koji su dali svoj život za odbranu države.
- Došli smo iskazati poštovanje šehidima i poginulim borcima koji su branili BiH. Naša je obaveza da čuvamo uspomene na njih – izjavio je Bećirović.
Imao je poruku za one koji rade na disoluciji BiH.
- Na nama je da radimo da naša zemlja što prije uđe u NATO. Onima koji dovode u pitanje postojanje BiH, moja poruka je - ne igrajte se s vatrom – istakao je on.
Prokomentarisao je i današnji sastanak političkog vodstva bh. entiteta Republika Srpska sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.
IMG_20240411_112816
FOTO:
Didier Torche
1 od 12
left-arrowright-arrow
- Vučić nije nikakav mirotvorac, on je glavni problem BiH. Dodik pravi probleme u BiH nakon svakog sastanka s Vučićem. Vučić mora da poštuje suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet. Međutim, on u svojim izjavama ne spominje suverenitet BiH. Neka poštuje međunarodno pravo – poručio je Bećirović.
O konfuziji u javnosti koju je stvorila informacija državnog zastupnika Denisa Zvizdića da u BiH dolaze NATO snage, Bećirović je kazao:
- Zvaničnici treba da daju manje izjava i saopćenja, a da ozbiljno radimo iza paravana. Što se tiče rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, u ovom trenutku ne želim govoriti, mada ima mnogo informacija. Početkom sljedeće sedmice idem u New York.
Današnjem obilježavanju Dana šehida, koji se tradiocionalno obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, prisustvovao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Oni su položili cvijeće na centralnom platou i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.