open-navfaktor-logo
search
Ugašen plamen
Bečarević: Vatru na spomeniku na Vracama ugasio je prethodni ministar, Mandić ima novac da finansira
Nakon što je načelnik Općine Centar Srđan Mandić (Naša stranka) javno prozvao ministra komunalne privrede KS Almira Bećarevića (Stranka za BiH ) da upali vatru u Spomen parku Vraca, Bećarević mu je odlučio odgovoriti zašto to neće uraditi.
16.07.2023. u 16:09
get url
text

Ministar je podsjetio da je zahtjev za trajni prekid isporuke plina prema Sarajevogasu uputio prethodni ministar komunalne privrede Enver Hadžiahmetović (Narod i pravda).

Naglasio je da vatra u pomenutom spomen parku godišnje košta oko 130.000 KM, te da ministarstvo nema novca za tu namjenu.

-  To su značajna sredstva koja bi bilo potrebnije usmjeriti negdje drugo, na primjer u humanitarne svrhe ili druge projekte. Inače to područje je dosta zapušteno i prljavo, a ako je gospodinu Mandiću baš toliko stalo da gori vatra, ima budžet od oko 70 miliona KM, pa neka isfinansira. Mislim da nam je dovoljna Vječna vatra za koju svi znamo gdje se nalazi – izjavio je za Faktor Bačarević.

Osvrnuo se i na izjavu Mandića koji je kao ministar komunalne privrede vatru na Spomen parku Vraca upalio 25. novembra 2019., prvi put nakon 27 godina.

-  Razlika između tadašnje i sadašnje cijene plina je ogromna. Cijena plina je sada 105 posto skuplja nego kad je on to upalio- poručio je Bečarević.

 

Danas se ovim povodom oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Sutra će, objavila je na Facebooku, svojim kolegama načelnicima četiri gradske općine i nadležnom ministarstvu, predložiti da troškove održavanja ovog plamena podijele na jednake dijelove.

- Grad je spreman preuzeti dio troška -napisala je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.